Kraan Mode en duurzaamheid

In de eerste plaats is Kraan Mode een inspirerende damesmodezaak. Maar bewuste keuzes maken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt bij ons ook een grote rol. We doen dit op verschillende manieren.

Bij ons vind je kleding van goede kwaliteit, waar je lang mee kunt doen. Kleding is geen wegwerpartikel! We zoeken naar leveranciers die onze visie delen.

Bij de verbouwing van ons pand in 2018 was energiebesparing een belangrijke factor. Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk zit echter ook in kleinere dingen: we schenken fair trade koffie, gebruiken milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, scheiden ons afval, zijn van plastic wegwerphangers overgestapt op houten hangers voor hergebruik, en echt bont zul je bij ons niet meer vinden.

Om de mensen in de ontwikkelingslanden waar veel kleding wordt geproduceerd te ondersteunen, werken we samen met Stichting Wakibi.

Sparen voor jezelf en voor Stichting Wakibi

Als je winkelt bij Kraan Mode spaar je 5% over het bedrag van al je aankopen. Twee keer per jaar ontvang je thuis een waardebon met je gespaarde saldo.  Het tegoed van de bon kun je in de winkel verzilveren.

Van de 5% spaar je 4% voor jezelf en 1% gaat naar Stichting Wakibi. Wakibi is een crowdfundingsplatform dat ondernemers in ontwikkelingslanden op weg helpt met microkredieten. Zo dragen we gezamenlijk een steentje bij aan de kans op een betere toekomst voor kleine zelfstandigen en hun omgeving. Op social media houden we je op de hoogte van de voortgang van de projecten.

Duurzaamheid in onze collectie

Bij het samenstellen van onze collectie zoeken we naar leveranciers die hun verantwoording nemen op het gebied van duurzaamheid en een eerlijke productie.

Een aantal merken maakt hierin duidelijke en goede keuzes:

Studio Anneloes

Anna

Denham

Fabienne Chapot

Hotlava*

Bellamy Gallery

Kuyichi

Mödstrom

A Beautiful Story

Sissel Edelbo

Bufandy

  • alleen in de zomer verkrijgbaar

Een duurzaam pand

In 2018 is ons pand ingrijpend verbouwd. We hebben flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen als led-verlichting, isolatie en warmtepompen. Hoewel de winkel 20% groter is geworden, is het stroomverbruik met 20% en het gasverbruik met 30% gedaald. In de tweede helft van 2019 hebben we zonnepanelen aangelegd, met als eindresultaat dat 60% van de benodigde energie zelf is opgewekt.